Gense Xinxin og de fortabte indvandrere her.

Sami i 5. Klasse var langt fra med i dansk-faget. Han kunne knapt læse en 1. Klasse bog – og kunne  ikke skrive 1 linje sammenhængende forståelig tekst. Sami havde desuden massive udtaleproblemer.

Vi tog fat på sidstnævnte først: Mor-Bassima fortæller, at Sami heller ikke på arabisk var en god taler. Han var faktisk bedre til dansk!  Mor-Bassima var enige med os i, at med alle de kvinder i huset fik Sami måske  ikke altid mulighed for at komme til orde; og derfor udstedte hun ordren: ”Når Sami forsøger at sige noget – så skal ALLE i familien holde mund”. Han skal have tid til at formulere sig, opleve succes med det. Sami blev i løbet af de 30 dage en meget mere talende dreng – og elskede at tale med sin mor og ’banke hende i Læseguld-spillets bunke 3’.

Det er faktisk noget vi ofte oplever – at mor snakker ALT for meget – især i forhold til deres sønner. Det betyder, at børnene ikke træner deres sprog og holdningstilkendegivelser lige så meget, som de kunne. Derfor vil vi gerne kærligt, men bestemt sige:

”Hold mund, mor – og lad børnene bruge den tid, det tager til at formulere sig eller beslutte sig:-)”

Det er noget mange af os mødre skal huske inklusiv mig selv!

Kh Pernille B