XINXIN_LEKTIER_007

Så I Samin i ‘Xinxin og de fortabte indvandrere’? Samin havde først og fremmest brug for at skrive flere og længere tekster i dansk. Det var i starten svært at finde på – og troen på at skrive tekster, var heller ikke for god. Det er meget vigtigt, at vores unger træner at skrive tekster, så de bliver sikre i at udtrykke sig på skrift.

Samin fik hjælp via vores fantasy-tæppe. Først trak han 3 kort  -et navneord, et udsagnsord og et tillægsord. Disse ord skulle bruges i den historie, som Samin digtede. Samin lagde sig på tæppet og digtede løs i en 2-3 minutter. Han optog historien på sin mobil og kunne herefter skrive historien ned i sit hæfte. Vupti havde han en lille fin historie, som vi kunne arbejde videre med og forfine.

Man kan også vælge at lege ‘flaskehalsen peger på’ på tæppet og lade flasken pege på det der skal indgå i historien. Se her hvordan man kan bruge tæppet.

Det virker som regel lettere for børnene, når de får nogle rammer; noget bestemt der skal bruges/indgå i historier (fx det flasken peger på), fremfor at få “frit slag på alle hylder.” Det kan virke alt for stort og uoverskueligt, hvis man kan vælge alt at digte om.

Kh Pernille